Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

10 Aralık 2011 Cumartesi

Tablet PC -2- Sony Tablet S

Sony gittikçe talep artan Tablet PC piyasasında söz sahibi olmak için yeni ürün geliştirmelerine devam ediyor. Son olarak "Sony Tablet S"i piyasaya sürerek bunu gösterdi. 


"Sony Tablet S"in özellikleri şöyle: 1 GB RAM; 32 GB'a kadar depolama alanı; kızılötesi uzaktan kumanda; ergonomik, yumuşak, akıllı tasarım; Wi-Fi® ve isteğe bağlı 3G bağlantı, 23,8 cm (9,4 inç) geniş dokunmatik ekran. 


Sony'nin True Black ekran teknolojisi ile çok canlı ve net renklerle ekranın keyfini çıkarın. Ayrıca Smart TV ve playstation 3 ile bağlantı kurabilir ve medya paylaştırabilir , oyun oynayabilirsiniz. 


Android 3.1 sürümüyle gelen tablet S'in işletim sistemini 3.2'ye yükseltebiliyorsunuz. Aynı zamanda Sony'nin eBook Reader özelliğinide kullanabilir ve binlerce eBook arasından istediğinizi tabletinizden okuyabilirsiniz. 

Özel Tasarım iPhone Kılıfı

iPhone bir tasarım ritüeli haline geldiğinden beri sadece bir telefon ve cep bilgisayarı olmaktan çıkıp aynı zamanda modern bir aksesuar olarak ta kullanılmaya başlandı. Her ne kadar Apple kendi orijinal aksesuar tasarımlarını ortaya koysa da bir çok tasarım firması da bu konuda farklı tasarımları beğeniye sundu.. işte bunlardan biri Killspencer tarafından zebra ağacından el yapımı bir kılıf. Aynı kılıfın kehribar olan bir versiyonu da bulunmakta. Killspencer web sayfasından 30$' alınabilir. 




Apple Fotoğraf Makinesi iCam

Apple firmasının kendine has tarzını ve tasarım ritüellerini çok iyi anladığı belli olan İtalyan tasarımcı Antonio DeRosa apple bir fotoğraf makinesi üretseydi ve bunu iPhone ile birleştirmeyi amaçlasaydı nasıl birşey yapardı sorusunu sormuş kendisine ve cevabını da harika bir tasarımla üretmiş.. 


işte bir tasarım güzeli iCam :)






5 Aralık 2011 Pazartesi

Ücretsiz iPhone Uygulamaları Nasıl İndirilir

iPhone'unuz için ücretsiz uygulama indirmek için bir yol var. Hemde jailbreak gibi yollara başvurmadan. Tabi bu yoldan çok fazla uygulama indirmeseniz de en azından ücretsiz elde edebilecekleriniz olacaktır. 



Nasıl olduğuna gelirsek.
1-  Facebook sayfanızdan appstore sayfasını beğeniyorsunuz. buradan gidebilirsiniz
2- Açılan sayfadan Redeem butonuna basın
3- iTunes otomatik olarak açılacak bunun için Windows'tan bir uyarı alacaksınız. Bu uyarıda "Uygulamayı Başlat seçeneğini seçin
4- indirme otomatik olarak başlayacaktır. Eğer başlamazsa iTunes size "Redeem Code" soracaktır. Bu kodunu "Redeem" butonuna tıkladığınızda açılan pencerede bulacaksınız
5- iPhonunuzu bilgisayara bağladığınızda iTunes otomatik olarak senkronize edecek ve programı yükleyecektir. 

Hepsi bu kadar.. size kalan bundan sonra arada bir appstore Facebook sayfasını ziyaret edip önerilen ücretsiz uygulamaları indirmek.

iPhone 5'in yeni özelliği ne olacak?

Apple 4S ile müşterilerinin iPhone 5 beklentileri karşısında biraz hayal kırıklığı yaratsa da yeni iPhone 5 için çalışmalarını hızla devam ettiriyor. 


iPhone 5 yenilikleri arasında ortaya çıkan savlara yenileri ekleniyor. bakın iPhone 5 özellikleri için daha önce medyaya yansıyanlar neler:


Geliştirilmiş Siri özelliği
Alüminyum kasa 
Dayanıklılığı artırılmış ekran ve koruyucular. 
Kredi kartını sim karta yükleyecek olan NFC teknolojisi
4 inch ekran
Geliştirilmiş iCloud


ancak tüm bu bilinen özelliklere bir yenisinin ekleneceği daha ortaya çıktı. 


Apple CEO'su Tim Cook geçtiğimiz günlerde Japon telefon operatörü NTT DoCoMo ile 4G bağlantının geliştirilmesi konusunda el sıkıştı. Yeni iPhone 4G bağlantı ile gelecek düşüncesi de netleşti. 

Apple'ın yeni gözdesi Siri Türkiye'de çalışacak mı?



Bir çok firmanın vitrinlerinde yer almaya başlayan hatta hemen her yerde yurt dışından getirilen örneklerini bulacağınız iPhone 4S 16 Aralıkta her üç operatör tarafından da satışa sunulmaya başlanacak. Akıllara en çok gelen soru ise Apple'ın yeni gözdesi Siri Türkiye'de çalışacak mı? 


Apple Siri nedir? Siri Apple tarafından geliştirilen sesli asistan sistemi diye özetlenebilir. 
iPhone Siri diğer telefonlarda bulunan sesli komut sistemlerinin aksine size cevap verebilen bir uygulama. Mesela Siri'ye en yakın eczaneyi soruyorsunuz, O telefonunuzdaki GPS'ten yerinizi tespit edip sunucusuna bağlarak size en yakın eczaneyi buluyor ve konuşarak size adresi bildiriyor. Dilerseniz adresi de tarif ediyor. 


Siri'nin Türkiye'de İngilizce olarak çalışabileceği ancak kullanıcıların Siri ile Türkçe konuşmak için bir süre daha beklemeleri gerekeceği açıklandı. Siri'nin ne zaman Türkçe olacağı konusunda ise henüz bir tarih belirtilmedi. 


Anahtar Kelimeler
iphone siri, siri türkiye, siri türkiyede, siri turkiyede calisacak mi, siri türkiyede çalışıyormu, apple siri turkiyede çalışıyor mu, iphone siri türkiye, iphone siri turkiyede, siri turkiye'de çalışıyor mu?, iphone 4S siri, iphone4s siri, iphone 4s siri turkiye, iphone 4s siri turkşye, iphone 4 siri var mı, siri türkçe olacak mı, siri türkçe, apple siri türkçe, apple siri turkçe mi?

iPhone 4S'in fiyatı belli oldu.



Geçtiğimiz hafta iPhone 4S'i eşzamanlı olarak 16 Aralıkta piyasaya süreceğini açıklayan Avea, Vodafone ve Turkcell cihaz fiyatlarını açıklamamıştı. Bugün yapılan açıklama ile fiyatlar belli oldu. işte Türkcell Avea Vodafone iPhone fiyatları 


Operatörlerin kontratsız olarak müşterisine sunacağı iPhone fiyatları şöyle: 
iPhone 4S 16 GB     825€  yani günün kur değerine göre   2020 TL 
iPhone 4S 32 GB     960€  yani günün kur değerine göre   2350 TL 
iPhone 4S 64 GB   1100€  yani günün kur değerine göre   2700 TL 


ABD'de 649$ (yaklaşık 1200 TL) fiyatla satılan 16GB versiyonunun fiyat farkının bu kadar fazla olmasının sebebi ise hem yüksek vergi oranları hemde Euro bölgesinde olmamız ve Euro'nun Amerikan dolarına göre daha yüksek değerde seyretmesi olarak açıklanıyor. 


Turkcell'den i Phone nasıl alınır sorularına ise yakın zamanda bir açıklama gelmesi bekleniyor. 

4 Aralık 2011 Pazar

Android Amerika'da iPhone'u geride bıraktı



Son zamanlarda mobil cihazlar piyasasında en çok konuşulan konu Android ve iPhone arasındaki hızlı rekabet. Önce iPhone'un Blackberry'yi tahtından indirmesi ardından da Android'in hızla büyümesi ve bir türlü piyasada söz sahibi olmayı başaramayan Windows Mobile'ın varlığı son 2 yılda en çok konuşulan konu oldu mobil dünyada. 


Son dönemde Steve Jobs'un ölümüyle adeta sihrini bir anda yitirmiş gibi gösterilen Apple iPhone 4S'in piyasaya çıkışının ertesi günü aldığı 600.000 siparişle bir anda rakiplerine gözdağı vererek hiç birşeyin bitmediğini göstermiş oldu. Bu rakam piyasalarda iPhone'un liderliği kimselere bırakmayacağını düşündürsede Google'ın CEO'su Eric Schimdt'in yaptğı açıklamayla rekabet tekrar kızıştı. 


Schimidt'in açıklamasına göre her gün ortalama 160.000 adet androidli telefon satılıyor. Geçtiğimiz yıl %41 oranında büyüyen Amerikan mobil telefon pazarının verilerine göre de Android iPhone'u çoktan geçti. Son araştırmalara göre Amerika pazarında hala Blackberry hegomanyası %36 ile devam ediyor ve onu android %28 ile izliyor. 2011 yılı verilerine göre iPhone ise %21 ile üçüncü sırada kaldı. 


Bu değerlendirmler yapılırken tabiki iPhone'un aynı anda tek model cıkarması ve Android telefonların Samsung, Motorola, Sony Ericsson, HTC gibi bir çok büyük marka tarafından hemde birden fazla modelle müşteriye sunulduğunu unutmamalı.. Bu durumda iPhone hala cihaz üstünlüğünü taşıyor diyebiliriz. Ancak mobil dünyadaki HTC ve Motorola satışlarındaki ivmelenme ve diğer yandan iPhone 5 beklentisi ve karşılığındaki 4S hayal kırıklığının yarattığı etki göz önüne alındığında bu üstünlüğün çok uzun devam etmeyeceği düşünülüyor.

iPhone 4'ler bir bir yanıyor..

iPhone 4 çıkalı yaklaşık 15 ay oldu ancak geçtiğimiz hafta içerisinde iki ilginç olay haber oldu. bilinen ıPhone problemleri yanı sıra, önce Avusturalya'da bir iPhone kullanıcısı uçakla seyahat ettiği bir sırada uçak tam yere indiği zamana denk gelecek şekilde aniden dumanlar çıktığı ve kızardığını açıkladı. Özellikle iPhone 4'ün özelliklerine bakarsak batarya sağ tarafta ve bu olayda iPhone'da sağ tarafındaki hasarın daha büyük olması bu ısınmaya dayalı yanmanın bataryadan kaynaklandığı şüphelerini artırıyor. 



Daha bu olayın üzerinden bir kaç gün geçmişti ki Brezilya'dan benzer bir haber geldi. iPhone 4'ünü şarj etmek için komidinin üstüne koyan Ayla Mota bir müddet sonra ağır duman kokusuyla uyandığında iPhone 4'ünün duman çıkardığı ve kırmızı bir renk aldığını farketti. Şarj kablosundan ayırmasına rağmen ilk olaydaki gibi ekranın yanarak eridiği ve üzerindeki cam koruyucu tabakanın çatladığı görüldü.. 




Piyasaya sürülüşünden bu yana 15 ay boyunca bu gibi problemler gözlenmeyen iPhone 42ün bu problemlerinin kaynağı olarak bataryanın ömür sorunu yaşadığı yada iOs 5 güncellemesinin bu problemlere yol açtığı en büyük ihtimaller olarak konuşuluyor. Apple ise bu konuda kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı. 

Telefon Tablet ve PC birarada.. Bento Pad




PC'lerle başladı ardından akıllı telefonlar ve tablet PC'ler geldi.. Gittikçe artan bir şekilde kullanımı yaygınlaşan bu ürünler için dünya devi markalar büyük bir rekabet içine girdiler. Apple'ın iPad'ine Samsung Galaxy, motorola Xoom ile cevap verdi. Sony, Acer ve daha bir çok firma da bu rekabette kendilerine yer bulmaya çalışıyorlar. Ancak arada bazı tasarım firmaları öyle ürünlere imza attı ki hem görsel hemde kullanım kolaylığı açısından parmak ısırtıyorlar. İşte bunlara en güzel örneklerden biri de Bento Pad. 


Bento Pad teknik olarak ilk bakıldığında bir diz üstü bilgisayardan faklı görünmüyor ancak dikkatle incelendiğinde PC ekranının haricinde bir dizüstü bilgisayarda yer alan klavye kısmının aslında bir tablet PC bulunmakta ve dokunmatik bir klavye işlemi görmekte. touch pad olarak kullanılan kısım ise aslında dokunmatik bir akıllı telefonun ekranından başka birşey değil. hemen touch pad in yannda yer alan iki boşluk görüntüsündeki kısımlar ise kablosuz stereo flat hoparlörler. 




Her biri ayrı ayrı işlevsel olan bu kombinasyonu ister ayrı ayrı isterseniz bir bütün olarak kullanabiliyor olmanız ise isin en güzel yanı. Piyasa fiyatı yada seri üretimine ne zaman başlanacağı belirtilmese de oldukça ilgi toplayacağı kesin. 


Gif animasyonları iPhone'unuzla yapın, paylaşın!




Bu günlerde özellikle iPhone ve Android için binlerce uygulama geliştiriliyor ve her gün yüzlercesi bunlara ekleniyor. Son eklenenlerden biri de Gif Shop!


Bir ücretsiz iPhone uygulaması olan Gif Shop ile resim yada fotoğraflarınızı işleyerek animasyonlu gifler üretip bunları facebook yada twitter'den paylaşabiliyorsunuz. Örneğin telfonunuzun kamerası ile art arda farklı figürlerde fotograflar çekip bunu animasyona dönüştürebilirsiniz. Oldukça eğlenceli sonuçlar çıktığını söyleyebilirim. Bu iPhone uygulamasını ücretsiz olarak AppStore'dan indirebilirsiniz. 


Akıllı telefonlar için kablosuz hoparlör lüksü

Sonos firması akıllı telefonlar ve tablet PC ler başta olmak üzere kablosuz bağlantı sağlayabilen tüm cihazlar için kablo bağlantısı olmadan kaliteli müzik dinleyebileceğiniz Sonos:Play3 ürününü geliştirdi. 


Ayrıca Sonos: Play3 ile birlikte önceden yüklenmiş 100.000'in üzerinde radyo istasyonu ve podcast ücretsiz olarak geliyor. Yine online müzik içeriği sağlayan yüzlerce websitesi de Sonos:Play3' e eklenmiş durumda.  Bu sayede herhangi bir cihaz kullanmadan da müzik dinlemenizi sağlıyor. 



İçerisinde iki bas hoparlör ve bir tiz hoparlör barındıran Sonos:Play3'te bu üç hoparlör için ayrı ayrı amfiler konmuş. Bu sayede ses kalitesini en üst seviyeye yükseltebiliyor. bas radiatörü ve dijital müzik işlemcisi ve dahili bataryası ile yeni nesil bir cihaz olduğunu kanıtlıyor. 


Ama bence yine de en güzel özelliği adaptörünü kablosunu dert etmeden odadan odaya taşıyabileceğiniz ve müziğinizi kesintisiz dinleyebileceğiniz bir ayrıcalık. Piyasa satış fiyatı 300$ civarında olması bir handikap olsa da bu parayı verebilecekler için tartışmasız değerini bulacak bir ürün.  





iPhone için audio dock (müzik sistemi)

Bütün Dünya'da bir tasarım fenomeni haline gelen iPhone farklı tasarımıyla kabul görürken bir çok tasarımcı firma da bu popüler akıllı telefon için destekleyici ürünler üretmeye çalışıyor. Monster Tron Light Disc Audio Dock ta bu ürünlere çok güzel bir örnek. tasarımıyla gerçekten göz dolduruyor ancak asıl öne çıkan tarafı ise güçlü ses özellikleri. piyasaya 250$ fiyatla çıkan bu tasarım ürün ile artık müzik seti yada çok daha pahalı hoparlör setlerine ihtiyacınız kalmayacak. 






kaynak: flylyf
Anahtar kelimeler: iPhone audiodock, iPhone kablosuz hoparlörü, Bluetooth hoparlör, iPhone aksesuarları

Iddaa iPhone ve Android telefonlarda

Daha önceki uygulamalar ile ilgili genel yazımda belirttiğim gibi bazı uygulamaları tanıtımını yapacağım. Bugün ilk olarak bilyonerin iddaa uygulamasıyla başlıyorum. 

Online iddaa sitelerinden www.bilyoner.com iPhone için geliştirdiği iPhone iddaa uygulaması ile kullanıcılarına herhangi bir iddaa bayisine gitmeden ve hatta bilgisayarın başında internete bile girmeden iddaa oynama şansını sağlıyor. 




AppStore'dan ücretsiz olarak indirebileceğiniz iPhone iddaa uygulaması ile kolayca iddaa oynayabiliyor, milli piyango bileti alabiliyor ve maçların canlı sonuçlarını takip edebiliyorsunuz. Hatta programın son güncellemesi ile canlı bahisler de yapabiliyorsunuz. Uygulama aynı zamanda size banka bilgilerinizi girerek kazandığınız ikramiyenin ödemesini de yapmanızı sağlıyor. 


Ayrıca uygulamın getirdiği bir kolaylıkta bahis yapacağınız maçları liglere ve ülkelere göre filtreleyebilme yeteneği. Bu sayede ilgilenmediğiniz ülke ve ligleri listeden çıkarabilirsiniz. Bahsinizi yaparken kaç maç eklediğinizi ve toplam bahis oranını da hesaplayarak size daha hızlı karar verme olasılığı sağlıyor. 




Yine Bilyoner'in iddaa uygulamasında her türlü iddaa fonksiyonunu uygulayabilir, çifte şans, maç sonucu gibi bahisleri yapabilir, sistem yada misli kupon yapabilirsiniz. 


Bilyoner çok yakında android için de bu uygulamanın android marketten ücretsiz olarak indirilebileceğini açıkladı.