Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

23 Ocak 2012 Pazartesi

Hangi Akıllı Telefon Anketi Sonucları

İkinci anketimiz büyük iPhone - Samsung Galaxy tartışmasına bir kaç öğe daha ekleyerek hazırladığımız anketti ve sonucu yine iPhone'un zaferiyle bitti. 


Sorduğumuz "sizce en iyi akıllı telefon hangisi" sorusuna verilen cevaplar şu şekilde 


%38    Tabiki iPhone

%25    Samsung Galaxy daha iyi



%16   Telefona o kadar para vermem ben


%9      Ben Blackberry'ciyim


%6     Nokia derim başka birşey demem


%3     Bence HTC


Sonuçlara bakıldığında iPhone hala krallığını koruyor ama Samsung Galaxy'de hala bu yarışta var olduğunu iddia ediyor. Blackberry kendine has iş telefonu özelliğini kaybeder gibi görünüyor ancak yine de BIS'in email kolaylığı hala Blackberry'yi iyi bir iş telefonu olarak sunuyor bize. 


Nokia'nn %6 bile çıkması beni şaşırtı. Çünkü android ve iOs'a göre neredeyse ilkel denecek bir Symbian işletim sistemi var ve o "tek tuş" zamanlarına Ericsson ve Motorola'yı nerdeyse bitiren kullanım kolaylığı günlerinden çok çok uzakta android ve iOs ile karşılaştırdığımızda. 


HTC'nin Türkiye piyasasına girişinin üzerinden daha sadece bir yıl geçmiş olması ve reklamları yapılan modellerinin genellikle pahalı olması sebebiyle %3'lük oran da şaşırtıcı olmadı. diğer yandan o kadar para vermem diyen kullanıcılarımıza da bir yandan hak vermemek te mümkün değil. Hele ki herhangi bir iş yada sorumluluk dolayısıyla akıllı telefon özelliklerini kullanmak gerekli değilse.