Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

4 Aralık 2011 Pazar

Android Amerika'da iPhone'u geride bıraktı



Son zamanlarda mobil cihazlar piyasasında en çok konuşulan konu Android ve iPhone arasındaki hızlı rekabet. Önce iPhone'un Blackberry'yi tahtından indirmesi ardından da Android'in hızla büyümesi ve bir türlü piyasada söz sahibi olmayı başaramayan Windows Mobile'ın varlığı son 2 yılda en çok konuşulan konu oldu mobil dünyada. 


Son dönemde Steve Jobs'un ölümüyle adeta sihrini bir anda yitirmiş gibi gösterilen Apple iPhone 4S'in piyasaya çıkışının ertesi günü aldığı 600.000 siparişle bir anda rakiplerine gözdağı vererek hiç birşeyin bitmediğini göstermiş oldu. Bu rakam piyasalarda iPhone'un liderliği kimselere bırakmayacağını düşündürsede Google'ın CEO'su Eric Schimdt'in yaptğı açıklamayla rekabet tekrar kızıştı. 


Schimidt'in açıklamasına göre her gün ortalama 160.000 adet androidli telefon satılıyor. Geçtiğimiz yıl %41 oranında büyüyen Amerikan mobil telefon pazarının verilerine göre de Android iPhone'u çoktan geçti. Son araştırmalara göre Amerika pazarında hala Blackberry hegomanyası %36 ile devam ediyor ve onu android %28 ile izliyor. 2011 yılı verilerine göre iPhone ise %21 ile üçüncü sırada kaldı. 


Bu değerlendirmler yapılırken tabiki iPhone'un aynı anda tek model cıkarması ve Android telefonların Samsung, Motorola, Sony Ericsson, HTC gibi bir çok büyük marka tarafından hemde birden fazla modelle müşteriye sunulduğunu unutmamalı.. Bu durumda iPhone hala cihaz üstünlüğünü taşıyor diyebiliriz. Ancak mobil dünyadaki HTC ve Motorola satışlarındaki ivmelenme ve diğer yandan iPhone 5 beklentisi ve karşılığındaki 4S hayal kırıklığının yarattığı etki göz önüne alındığında bu üstünlüğün çok uzun devam etmeyeceği düşünülüyor.

Hiç yorum yok: