Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

12 Ocak 2012 Perşembe

Apple iCloud nedir, nasıl kullanılır?



Apple tüm cihazların yedeklemesini ve bilgisayar bağlantısını kurmak için iTunes adlı bir programı kullanıyordu. iPhone, iPad, iPod yada Macbook gibi Apple ürünü cihazlarınızın yedeklemesini bilgisayarınıza bağladığınızda otomatik olarak yapıyordu. Ancak iCloud ile SkyDrive'da denilen internet üzerinde bir alanınız var ve bu alanda ister otomatik olarak istersenizde manuel olrak yedekleme için kullanabiliyorsunuz. Bu alan standart olarak 5GB ancak ufak bir ücret ile bu alanı artırabiliyorsunuz.


iCloud yedekleme yapmak için bilgisayara bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor ve cihazınızın özgürlüğünü artırıyor. 


iCloud ile neleri yedekleyebilirim? 
iCloud ile cihazınızdaki hangi öğeleri yedekleyebileceğinizi seçebilirsiniz. Örneğin, indirdiğiniz uygulamalar, emailleriniz, fotograflarınız, kişi listeniz, rehberiniz ve notlarınız, mesajlarınız ve muzikleriniz.

iCloud ile devamlı bir yedekleme olacak mı? 
icloud ile belirlediğiniz saat ve tarihlerde otomatik olarak cihazınızın güncellenmesini sağlayabilirsiniz. 


iCloud iPad ile de çalışıyor mu?
iCloud, iOs 5 yüklenen tüm iPhone modelleri (iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S) iPad, iPad2, iPod Touch modelleri ve macbook ile çalışıyor.


iCloud için bir program yüklemem gerekiyor mu?
iCloud'un mantığı zaten bir bilgisayar programına bağımlı olmaması. Ancak yine de bilgisayarınızdan yada mobil cihazınızdan bu yedek dosyalarını kullanmak için bir arayüz programı hazırlanmış. iTunes 10.5 versiyonuna yükseltirken bu programı da kurmak isteyip istemediğinizi soruyor ancak yine de ayrıca yüklemek isterseniz buradan indirebilirsiniz.


iCloud'u iPhone'uma nasıl kurarım? 
İCloud kurulumunu aşağıdaki resimler ve açıklamaları takip ederek yapabilirsiniz. 


1- Öncelikle iPhone ekranından "Settings" (ayarlar)'ı seçin


2- Settings'i açtıktan sonra oradan iCloud'u seçiyorsunuz. 


3- iCloud kısmını seçtikten sonra açılan pencereden "Use iCloud" (iCloud'u kullan) seçeneğini  üzerne dokunarak aktifleştirin. Ardından açılan pencereden "Create a Free Apple ID" seçeneğiyle yeni bir Apple ID oluşturabilir yada hali hazırda iTunes veya AppStore'da kullandığınız Apple ID'nizi kullanmak için "Sign in with an Apple ID" seçeneğini seçin.



 4- Açılan pencereden Apple ID olarak email adresinizi ve ardından sifrenizi girin. Description bolumune istediginiz bir açıklama yazabilirsiniz. Sisteme girişiniz sağlandığında  "Done" kısmından ayarlar bölümüne dönebilir ve buradan yedeklenmesini istediğiniz öğeleri seçebilirsiniz. 


 

Artık iCloud ile yedeklemeleriniz yapılıyor olacak. Kolay gelsin.