Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

3 Aralık 2011 Cumartesi

Alış-verişlerde Cep Telefonu Devri Geliyor

Hemen hemen hepimiz temassız kredi kartlarının varlığından haberdarızdır. Kimi banka "dıt" olarak kimi para da "express kart" olarak tanıttı bu temas etmeden çip içeriğini tanıyan ve ödemeyi gerçekleştiren kredi kartlarını. 


Aslında büyük şehirlerde yaşayan çoğu insanın toplu taşıma kartlarından aşina olduğu bir teknoloji bu, Akbil yada Kentkart gibi önceden kredi yüklenen ve otobüs tramvay gibi toplu taşıma araçlarında alıcı makinaya yaklaştırarak biletin ödenmesiyle aynı mantıkta. Dikkatinizi çekeceği üzere bazı temassız kredi kartları üzerindeki çip telefonunuzda kullandığınız sim kart üzerindeki çip ile aynı. Buradan yola çıkarak sim kart çiplerinin kapasitesi yükseltilerek kredi kartı bilgilerinin bu kartlara yüklenmesi de olası.


NFC olarak adlandırılan bu teknolojiyi şu anda Garanti Bankası daha aktif olarak kullanıyor ve müşteri sayısını 150 binin üzerine çıkarabilmiş durumda. Ayrıca Eskişehir için özel olarak hazırlanan, toplu taşıma ve birçok yerde kullanılabilen Esparacard gibi bir girişimleri de bulunmakta. Elbetteki bu sayı henüz yeterli değil ancak özellikle iPhone ve android işletim sistemli akıllı telefonların artmasıyla NFC teknolojisine geçişin hız kazanacağı düşünülüyor. Yakın zamanda planlanan parmak izi ve retina ile sağlanan güvenlik sistemleri de telefonlar üzerindeki kredi kartlarının güvenliğini klasik kartlara göre kat be kat daha artıracak. 


NFC ile Sinema, otobüs uçak biletleri gibi ödemeler çok daha hızlı ve güvenilir olarak yapılabilecek. isterseniz temassız kredi kartı gibi isterseniz 3G yada wireless ağlar üzerinden alışverişinizi tamamlayacak ve ödemenizi sim kartınıza tanımlanmış olan kredi kartınızdan ödeyebileceksiniz. Düşünün sinemaya giderken metroya binecek ve metro biletini telefonunuzu turnikeye yaklaştırarak yapacak, metroda giderken sinema biletinizi alacak ve haftasonu yapacağınız seyahat için uçak biletinizi alabileceksiniz. Bu kadar kolaylık getirecek bir teknolojinin yaygınlaşmaması ise neredeyse imkansız gibi duruyor. 


Şimdi gerek şey cep telefonu üreticilerinin bu desteği ürünlerine tanımlamaları ve bankaların da bu uygulama için yazılımlarını geliştirmelerinden başka bir şey değil. 

iPhone 4S 16 Aralık'ta Türkiye'de



Önceki gün önce Turkcell ve hemen ardından Avea'nın 16 Aralık'ta iPhone 4S'i kullanıcılarına sunacakları haberi üzerine Vodafone'da abonelerine aynı gün iPhone 4S'i sunacağını açıkladı. 


Vodafone'da iPhone fiyatı ne olacak? AVEA'da iPhone fiyatı ne olacak?
Her üç gsm şirketininde iPhone 4S'in fiyatı hakkında açıklama yapmadı. söylentiler Turkcell'in iPhone 4S'i 2400 TL civarından satışa cıkaracak olması yönünde olsa da Avea'nın bu fiyatın küçük bir miktar altına girebileceği söyleniyor. 


Vodafone'da fiyat hakkında bir açıklama yapmazken fiyatın diğer operatörlerden çok büyük farkı olmayacağı ancak Vodafone'un RED ve RED+ gibi bazı ayrıcalıklı tarifeler ile müşterilerini cezbetmeye çalışması bekleniyor. 


Diğer yandan hiçbir GSM firmasının fiyat açıklamamış olması iPhone 4S'in kendilerine ait Türkiye lansmanına hazır olmadıkları ve ürünü ilk günlerden almak isteyen yüzlerce kullanıcının buna ulaşamayacağı düşündeyim. Çünkü görünen o ki, firmalar teknoloji yarışında geri kalmamak adına küçük bir miktar iPhone 4S'i ülkeye getirecek ve prestijlerini korumak için bol bol haber yapacaklar..

2 Aralık 2011 Cuma

Turkcell iPhone 4S'i Türkiye'ye getiriyor

Turkcell iPhone satış tarihini 16 Aralık olarak açıklanıyor. 
Her ne kadar farklı yollarla çoktan Türkiye'ye gelmiş olsa da bugün Turkcell bir açıklama ile Aralık ayında iPhone 4S cihazını Türkcell'den alınabileceğini duyurdu. 


Türkcell internet sitesinden yapılan açıklamada iPhone 4S müjdesi verilirken fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok ancak dedikodular Turkcell iPhone fiyatının 2400 TL civarında olacağını fısıldamaya başladı bile. Amerika'da iPhone 4S 649 USD fiyatla kullanıcıya sunulmuştu. 


1 Aralık 2011 Perşembe

Samsung'un Yasak Zaferi

G.Kore'nin dev markası Samsung Apple'ın başvurusu ile Avustrualya'daki Tablet PC'lerine konan satış yasağını mahkeme kararıyla kaldırttı. 


Daha önce Apple iPhone ve iPad'deki dokunmatik ekran teknolojisinin izinsiz olarak kopyalanması sebebiyle Samsung'un tablet PC'si Galaxy'nin satışını durdurma kararı aldırtmıştı. Ancak geçtiğimiz gün sonuçlanan Samsung'un karşı davası ile bu yasak kaldırıldı. 


Bu durum teknoloji piyasasında Samsun'un zaferi olarak yorumlanıyor.