Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

5 Aralık 2011 Pazartesi

Apple'ın yeni gözdesi Siri Türkiye'de çalışacak mı?



Bir çok firmanın vitrinlerinde yer almaya başlayan hatta hemen her yerde yurt dışından getirilen örneklerini bulacağınız iPhone 4S 16 Aralıkta her üç operatör tarafından da satışa sunulmaya başlanacak. Akıllara en çok gelen soru ise Apple'ın yeni gözdesi Siri Türkiye'de çalışacak mı? 


Apple Siri nedir? Siri Apple tarafından geliştirilen sesli asistan sistemi diye özetlenebilir. 
iPhone Siri diğer telefonlarda bulunan sesli komut sistemlerinin aksine size cevap verebilen bir uygulama. Mesela Siri'ye en yakın eczaneyi soruyorsunuz, O telefonunuzdaki GPS'ten yerinizi tespit edip sunucusuna bağlarak size en yakın eczaneyi buluyor ve konuşarak size adresi bildiriyor. Dilerseniz adresi de tarif ediyor. 


Siri'nin Türkiye'de İngilizce olarak çalışabileceği ancak kullanıcıların Siri ile Türkçe konuşmak için bir süre daha beklemeleri gerekeceği açıklandı. Siri'nin ne zaman Türkçe olacağı konusunda ise henüz bir tarih belirtilmedi. 


Anahtar Kelimeler
iphone siri, siri türkiye, siri türkiyede, siri turkiyede calisacak mi, siri türkiyede çalışıyormu, apple siri turkiyede çalışıyor mu, iphone siri türkiye, iphone siri turkiyede, siri turkiye'de çalışıyor mu?, iphone 4S siri, iphone4s siri, iphone 4s siri turkiye, iphone 4s siri turkşye, iphone 4 siri var mı, siri türkçe olacak mı, siri türkçe, apple siri türkçe, apple siri turkçe mi?

Hiç yorum yok: