Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

4 Aralık 2011 Pazar

iPhone 4'ler bir bir yanıyor..

iPhone 4 çıkalı yaklaşık 15 ay oldu ancak geçtiğimiz hafta içerisinde iki ilginç olay haber oldu. bilinen ıPhone problemleri yanı sıra, önce Avusturalya'da bir iPhone kullanıcısı uçakla seyahat ettiği bir sırada uçak tam yere indiği zamana denk gelecek şekilde aniden dumanlar çıktığı ve kızardığını açıkladı. Özellikle iPhone 4'ün özelliklerine bakarsak batarya sağ tarafta ve bu olayda iPhone'da sağ tarafındaki hasarın daha büyük olması bu ısınmaya dayalı yanmanın bataryadan kaynaklandığı şüphelerini artırıyor. 



Daha bu olayın üzerinden bir kaç gün geçmişti ki Brezilya'dan benzer bir haber geldi. iPhone 4'ünü şarj etmek için komidinin üstüne koyan Ayla Mota bir müddet sonra ağır duman kokusuyla uyandığında iPhone 4'ünün duman çıkardığı ve kırmızı bir renk aldığını farketti. Şarj kablosundan ayırmasına rağmen ilk olaydaki gibi ekranın yanarak eridiği ve üzerindeki cam koruyucu tabakanın çatladığı görüldü.. 




Piyasaya sürülüşünden bu yana 15 ay boyunca bu gibi problemler gözlenmeyen iPhone 42ün bu problemlerinin kaynağı olarak bataryanın ömür sorunu yaşadığı yada iOs 5 güncellemesinin bu problemlere yol açtığı en büyük ihtimaller olarak konuşuluyor. Apple ise bu konuda kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı. 

Hiç yorum yok: