Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

12 Kasım 2011 Cumartesi

Sony'den Apple'a Hodri Meydan!

5 yıl önce Sony'nin başına geçen Howard Stringer şimdiye kadar oldukça sıkıntılı günler geçirmişti. Hatta bir çok müşteriye göre Sony o eski teknoloji üstünlüğünü kaybetmiş durumda artık. Aslında görünen köy de kılavuz istemez.Çocukluğumuzdan beri elektronik aletlerin çoğunda lider konumda olan ve fiyatının yüksekliği sebebiyle özellikle ülkemizde kaliteyi simgeleyen Sony son bir kaç yılda sadece Vaio PC serisi ve oyun konsolu Playstation ile rakipleriyle rekabette görünüyor. 


Tüplü TV'lerden LCD-LED TV'lere geçişin hızlı olması ve Sony'nin bu alanda Samsung, Sharp, LG gibi rakipleriyle rekabette zorlandı ve "playstation"daki güvenlik açığı sebebiyle oldukça itibar yitirdi. 


Ancak geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'a verdiği röportajda Howard Stringer 5 yıldır üzerinde çalıştıkları ve televizyona yeniden anlam katacak bir ekosistemin hazır olduğunu ve çok yakında tanıtımını yapacaklarını açıkladı. Daha önce Apple tarafından da dile getirilen benzeri bir sistemin TV, PC, Tablet ve Telefon ekranlarında senkronize olacak bir ekosistemi Sony'nin geliştirdiği ve bu sistemle pazarlara çok güzlü olarak yeniden gireceklerini iddia etti. 


Yakın zamanda bu alanda ciddi bir rekabeti izleyecegimiz kaçınılmaz görünüyor. 



Hiç yorum yok: