Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

9 Kasım 2011 Çarşamba

Cep Telefonunda Bir İlk

Cep telefonları da bilgisayarlarda olduğu gibi hızlı bir gelişim içinde ve rekabet o kadar yüksek ki gelişmeleri takip etmek oldukça zorlaşıyor. Chip'in haberine göre HTC bu alanda bir ilki gerçekleştirmek üzere.


Cep telefonunda ilk defa bir 4 çekirdekli işlemci kullanılacak. HTC edge adıyla piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni modelinde 4 çekirdekli işlemciyi ilk defa kullanarak rekabette bir adım öne geçmeyi planlıyor. telefon hızı konusunda rakiplerine ciddi bir fark atacağı konusunda pek bir endişe yok ancak diğer yandan da pil ömrü konusunda bir handikap oluşabileceği de söylentiler arasında.


NVIDIA'nın Tegra 3 tipi işlemcisini kullanacak olan HTC Edge'in işlemci hız frekansının da 1.5 gHz olması bekleniyor. İşlemciyi 1 GB bellek ile destekleyecek ve 32 GB'lık bir hafıza ile gelecek olan Edge'in 4.7 inch genişliğinde de bir dokunmatik ekranı olacak. Fiyatının da şu anda piyasadaki HTC Desire HD'nin çıkış fiyatına göre biraz daha pahalı olması gündemde.


İşletim sistemi konusunda bilgi verilmemiş olsada bu yeni telefonun Android 4.0 sürümüyle geleceği konusunda uzmanlar hemfikir. HTC Edge modelinin çıkış tarihi olarak ise 2012 ilk çeyreği yada 2012 ikinci çeyreginin başları olarak tarih veriyor. 

Hiç yorum yok: