Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

9 Kasım 2011 Çarşamba

Mavi Ekran

Bilgisayar dünyasında mavi ekran aslında bir başarısızlığın kullanıcının yüzüne vurulması yüzsüzlüğüne denk gelir. ve yıllarca Windows kullanan bizlerin artık alışmış gibi gözüktüğü bir sinir harbidir mavi ekran. Bu yüzdendir MAC'lerin ilahlaştırılması ve kullanış kolaylığını çok geç yakalayan Linux'un övülmesi aslında. 


Mobil dünya'da ise Windows tabanlı telefonlar ise hiç te PC deki Windowsları aratmıyor. Zaman geçtikçe ağırlaşan, komut gecikmeleri ve "an error ocurred" (bir hata oluştu) şeklindeki tanıdık bildirimlerle kullanıcısına her zaman aynı hayal kırıklığını yaşatmaya devam ediyor. 


Nokia ile 2010 yılında yaptığı 5 milyar dolar değerinde araştırma geliştirme anlaşması yapan Microsoft'un son haberlerini almak, yeniliklerini takip etmek için sitelerine girmeye çalıştığımızda "silverlight" eklentisi problemiyle karşılaşıyor olmamız bile aslında Microsoft'un tekelci ve diktatörce piyasaya hükmetme yöntemini açıkça ortaya koyuyor. 


Yıllarca pazarda en çok satan ürün olması sebebiyle PC'ler için geliştirilen tüm yazılımları kapalı kaynak kodu yüzünden tamamen kendi tekeline alan ve kullanıcıdan gelen istekleri eklentiler ile çözmeye çalışan Windowsşu anda aktif şekilde hızlı bir rekabete ortak olmaya çalıştığı mobil cihazlar için hazırladığı web sitesini ziyaret edebilmek için bile kendi geliştirdiği siverlight eklentisini şart koşuyor. 


Farklılaşan kullanıcı tercihlerini gözetmek yerine ie kullanımına zorlayan bu ve benzeri tekelci mantıkları sebebiyle de Windowns'un tamamen kişiselleştirme üzerine gelişen mobil cihazlar piyasasında başarılı olacağına inanmıyorum. 

Hiç yorum yok: