Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

3 Kasım 2011 Perşembe

Android 4.0 - Ice Cream Sandwich piyasada

Google geçtiğimiz günlerde "Android"in yeni versiyonu olan 4.0  Ice Cream Sandwich sürümünü piyasaya çıkardı. 




KOLAY, GÜZEL VE AKILLININ DA ÖTESİNDE

sloganıyla piyasaya sürülen Ice Cream Sandwich versiyonunda yeni neler var şöyle bir göz atalım;


Sadeleştirilmiş ve evrim geçirmiş bir kullanıcı arayüzü : Daha çok kullanılan uygulamaları ön plana çıkaran düzenleme ve özenle seçilmiş animasyonlarla güçlendirilmiş arayüz. yazma klavyesi de yüksek çözünürlük ile daha parlak ve kullanışlı bir görünüme getirilmiş. 


Çoklu işlem : Aynı anda birden fazla uygulama ile çalışma imkanı ve durum çubuğu ile açık olan uygulamalar arasında geçiş imkanı sağlayan thumbnail özelliği. 


Ana ekranda klasörleme ve favoriler: Ekran üzerinde uygulamalarınızı yada dosyalarınızı klasörlerde organize edebilecek ve sık kullandıklarınızı bir "Favoriler" bölümünde kolay erişime açabileceksiniz. 


Yeni ekran kilidi özellikleri : yapılan geliştirmelerle ekran kilidini açmadan uyarı mesajlarınızı kontrol edebilir yada kameraya direk ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca gelen aramayı kapatmak zorunda kalmadan tek dokunuş ile gelen aramayı SMS ile yanıtlama seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. 


Geliştirilmiş yazım yardımı ve dil bilgisi kontrolü
Ses kayıt ve komut işlemlerinde geliştirilmiş kontroller
Network bilgisini kontrol etme özelliği
Kolay erişim hedefli arayüz tasarımı 
Geliştirilmiş fotograf ve video kayıtları
Video galeri ve Fotograf işleme özellikleri 


ve bunların yanında daha bir çok geliştirmeye detaylı olarak http://developer.android.com/sdk/android-4.0-highlights.html adresinden ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: