Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

3 Kasım 2011 Perşembe

Apple için zor günler başlıyor!


İnanılmaz bir hızla büyüyer ve pazardaki yerini en tepelere çıkaran iPhone için sancılı günler başladı. Aslında bu durum aynı Osmanlı Devleti'nin çok büyük alanlara hukmettikten sonra bu buyuk cografyayı yönetmekte zorlanıp, milliyetçi akımlarla yavas yavas kuculmesine benzetiyorum ben durumu. 


Bunun en çarpıcı örneği gectigimiz ay Samsung Akıllı telefon satıslarında "Apple"ı ilk defa geçmiş olması.. Evet iphone 5 cıkacak beklentisi satısları düşürmüş olabilir ama diğer yandan "Apple"ın müşterileri üzerindeki "iPhone 5" beklentisini 4S ile karsılayamamış olması da itibar kaybına ve marka güvenilirliğinin azalmasına yol açtı."iPhone 4"ün çıkışındaki teknik sorunlar ve Amerika Tüketiciler Birliği tarafından "Tavsiye edilmeyen ürün" olarak ilan edilmesinin ardından piyasaya sürdüğü "iPhone 4S" te donanımsal gelisimin yanında ekstra pek birsey bulamadı kullanıcı.. Siri yada iCloud zaten daha onceden duyrulan ozellikler oldugundan "Apple" in tanıtım gunlerindeki o ağızları acık bırakan şaşırtan "vay beee" dedirten etki sekteye ugramıs oldu. 


Ayrıca hemen her "Apple" tanıtımında ekstra özellikler eklenen diger urunler konusunda da yani ipod ve ibook kısmından dise dokunur bir gelisme cıkmayınca "Apple"in halk ve rakipleri üzerindeki ezici stratejik ve pazarlama üstünlugu yara aldı.  


Bu demek degildir ki apple bu sekilde devamlı kan kaybedecek. Ama degisen bir sey var ki "Apple" artık zirvede yalnız değil ve biz de bu durumu yadsıyamayız.. Apple bundan sonra ben yaparım onlar izler gibi bir rahatlıkta olamayacak. Çünkü imaji ve tasarımsal kalitesi ile on planda duran "iPhone" ve "iPad"e rakipler cok hızlı sekilde cıkıyor. Thomas Edison'un bildigimiz ampulü yapmak icin tam 2440 deney yaptığını ve sonucunda istedigi yada yuzyılı aşkın suredir insanın mecbur kaldığı bir icadı gerceklestirebildiğini unutmamak gerekir. 


Yani HTC, Samsung, Sony gibi devamlı ürün geliştiren 4-5 firma ve "Android"in arkasında Google gibi bir güç oldugunu dusunursek 2440 deney yapmaya gerek kalmadan sonuca ulaşılabilecegi de aşikar.. Bu illaki boyle olur diyemeyiz ama ortada olan bir olasılığı da reddedemeyiz. 

Hiç yorum yok: