Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

28 Aralık 2011 Çarşamba

Nokia Konsept telefonlar




NOKIA HUMANFORM
Nokia Akıllı telefon pazarına damga vurmak istediği konsept telefonu için bir tanıtım videosu yayınladı. Buna göre esnek bir materyalden oluşan telefonu eğip bükebiliyor hatta bu esnekliği telefonu kumanda etmek için kullanabiliyorsunuz. Yani içe doğru bükerek zoom out ve dışa doğru bükerek zoom in yapabiliyorsunuz. 
Nanoteknoloji ürünü olacak bu telefonla hatta dokunma hissini bile anlayabiliyorsunuz. Henüz ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmeyen konsept için windows mobile yada Symbian işletim sistemi kullanmak tam bir felaket olur yorumları da oldukça çok.



NOKIA 888
Tamamen esnek nanomaddelerden yapılmış olan bu konsept telefon bir kitap arasına konulan kart boyutunda ve tamamen bükülüp katlanabiliyor. isterseniz kolunuza bilezik şeklinde bile takabileceğiniz bir model 



NOKIA MORPH
Yine nanoteknoloji ürünü olacak bu telefon hem bir telefon özelliği sunacak hemde aynı anda orta boyutlu bir tablet olarak hayatınızın içine girebilecek bir tasarım. Konseptin tanıtım videosunda da görebileceğiniz gibi bu ürünün üzerindeki onbinlerce mikro sensör sayesinde bir meyvenin üzerindeki bakterilere kadar tespit edip temizliğinden emin olabileceksiniz. Bir başka dahiyane özellik ise bu mikrosensörlerin aynı zamanda güneş pili olarak işlev görerek telefonunuzun güneş enerjisiyle şarj olmasını sağlayacak olması. 

Süper hidrofobik yüzeyi sayesinde ise artık telefonuma su yada içecek döküldü diye bir probleminiz olmayacak. Aynı zamanda örümcek ağının sağlamlığında bir yapıdan oluştuğunda binlerce kez katlayabilir ve esnetebilirsiniz deforme olmayacaktır. 
Video nun sonundaki özellik ise özellikle bayanlar tarafından çok beğenilecek:) 

Hiç yorum yok: