Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

28 Aralık 2011 Çarşamba

iPhone kullanım kısayolları ve ipuçları

Birçok iPone kullanıcısı telefonunun bazı kolaylaştırıcı özelliklerini görmeden sıradan yollarla bunu yapmaya devam eder. Ama aslında iPhone kullanmanın bazı kolaylık sağlayan ipuçları var. Bunlardan bazılarını paylaşalım. 


- Bir uygulamayı kullanıyorsunuz ve o anda başka bir uygulamayı açmak istediniz. Birçoğumuz bunu home tuşuna basıp kullandığımız uygulamayı kapatıp diğerini açarak yaparız. Ama daha kolay bir yolu var


Örneğin bir oyun oynuyorsunuz ve o anda aklınıza bir şeyi google dan aramak geldi. home tusuna bir kez basıp bu uygulamayı kapatmk yerine home tusuna iki kez basarak uygulama yoneticisi olarak adlandırılan ekranın alt tarafında acılan menuden safari yi secmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede pek kullanmadığınız multi tasking özelliğini kullanmış olursunuz. 


- Eğer bir uygulama takıldı ve cevap vermiyor ise. yine home tuşuna iki kez basarak uygulama yoneticisini açın ve kapatmak istediğiniz uygulama ikonuna basılı tutun parmagınızı. İkonlar titresmeye başlayacak ve sol üst köşelerinde bir (-) işareti belirecektir. Bu işarete dokunarak uygulamayı kapatabilir ve tekrar açtığınızda düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz. 


- Uygulama yöneticisinde açık olarak görülen uygulamaların arka planda çalıştığı ve iPhone u yavaşlattığı düşüncesi ise yanlıştır. 


- iOs 5 ile gelen bir özellikte bildirimlerdir. Eğer henüz kazara farketmediyseniz ekranın en üst kısmından aşağı doğru parmağınızı sürükleyin ve tüm bildirimlerinizin yer aldığı ekran karşınıza gelsin.


- Fotograf çekmek için tuş kilidini açıp kamera uygulamsının açılmasını beklemenize gerek yok. Telefon tuş kilidindeyken home butonuna iki kez basın ve sağ alt köşede kamera ikonunu seçin. işte kameranız açık.


- Yine tuşlar kilitliyken iki kez home butonuna basın ve ekranın üst kısmında beliren ikonlardan müziğinizi kolayca açıp kapatın yada şarkı değiştirin.


- Bazen iPhone un ekran görüntüsünü aldıklarını görürsünüz. bunu sizde kolayca yapabilirsiniz. home ve açıp kapatma tuşuna aynı anda basın ve deklanşör sesi gelince bırakın. ekran görüntünüz fotoğraf olarak kaydedildi bile. 


- Telefonun zil sesini arama anında kapatmak yada aramayı reddetmek te bazı kullanıcılar tarafından bilinmiyor. Arama geldiğinde açıp kapama tuşuna bir kez basarsanız arama sesi kapanır iki kez basarsanız da aramayı reddedersiniz. 


-Home butonuna 2 kez basarak açtığınız uygulama yöneticisine geldiğinizde ikonları sola doğru kaydırdığınızda diğer açık uygulamlara giderken sağa doğru kaydırdığınızda yine müzik tuşlarını görürsünüz. Ayrıca ekranın sağındaki ikondan da ekran görüntüsünü dik olarak sabitlersiniz. 


- Home tuşuna 3 kez bastığınızda ise erişebilirlik seçenekleri çıkar karşınıza. Buradan da ekranı kontrast olarak gorebilir, sesli yanıt sistemine geçebilir yada büyüteç kullanabilirsiniz. 


- Ayrıca iOs 5 ile birlikte iPhonun sol yanındaki ses acıp kapatma tuslarından üzerinde (+) olana basarak fotoğraf çekebilirsiniz. 


- Mesaj yazarken ş,ğ,ç gibi türkçe karakter harfleri yazmak için benzer harflerin üzerine basılı durun seçenekler açılacaktır. 


- Tüm harfleri büyük harfle yazmak için klavye görüntüsündeki sol tarafta yukarı ok seklindeki shift tusuna iki kez basarak parlak bir renk almasını sağlayın. 


- Klasör oluşturmak icin bir ikonun üzerine basılı tutun. Titreşmeye başladığında sürükleyerek bir başka ikonun üzerine bırakın. Ototmatik olarak bir kolasör oluşacaktır. 


- iOs klasörlere kendi bir isim vermektedir. Ancak bu ismi değiştirmek istediğinizde klasörü açıp ismin üzerine dokunduğunuzda bu ismi değiştirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok: