Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

25 Aralık 2011 Pazar

AppStore'dan iPhone uygulamaları nasıl indirilir?

Apple firması ürünlerine uygulama desteği vermek için kurduğu AppStore için farklı firmaların uygulama desteği vermesi kolaylığını da sağlamış durumda. Sizde iPhone için kolayca appstore'dan uygulama ndirebilirsiniz. Eğer iPhone, iPad ve iPod ürünlerinde yeniyseniz  AppStore'dan nasıl uygulama indirileceğini kısaca anlatalım. 


iPhone için Appstore'dan uygulama indirmenin iki temel yolu vardır. Birincisi iPhone üzerinden uygulama indirmek, ikincisi ise bilgisayar üzerinden indirip daha sonra iPhone'a yüklemek. 


iPhone (iPad için de aynı) üzerinden AppStore'dan uygulama indirmek:


1- iPhone'unuzda ana ekrandan AppStore'u seçin
2- Açılan AppStore arayüzünde alt kısımdaki menüde şu seçenekler vardır.
"FEATURED",     Öne Çıkanlar
"CATEGORIES"   Kategoriler
"TOP 25"           En çok indirilen 25 uygulama, türlerine göre. 
"SEARCH"          Arama
"UPDATES"        Güncellemeler



3- Buradan "SEARCH" kısmına gelerek istediğiniz kelimeyi yazarak aratabilir yada TOP 25 kısmına girerek oradan en çok indirilen uygulamalar arasından seçebilirsiniz.


4- Ekranda bulunan uygulamalar sıralandığında sağ tarafında "FREE" yada  "$ 0.99" şeklinde ücreti yazar. "FREE" yazan uygulamaları ücretsiz olarak indirip yükleyebilirsiniz. 


5- Ücretsiz uygulamaları indirmek için FREE yazısını sectikten sonra açılan ekranda INSTALL butonunu seçin. Uygulama otomatik olarak iPhone'unuza yüklenecektir. 


6- Ücretli uygulamlarda ise "$ 0.99" gibi ücreti seçerek bir sonraki sayfaya geceriz. Oradan "BUY" kısmını seçilir. Ardından ödemeyi onaylamak için sizden Apple ID şifreniz istenir. Eğer daha önce kredi kartı bilgilerinizi Apple ID için verdiyseniz şifrenizi girdikten sonra indirme otomatik olarak başlar. 


7- AppStore'dan iPhone uygulamları indirdikten sonra tekrar kurmaya gerek yoktur.


Bilgisayardan (iTunes ile) AppStore'dan uygulama indirme
1- iTunes programı yüklü değilse http://www.apple.com/itunes/download/ adresinden iTunes'in son versiyorunu indirin
2- Soldaki menüden "AppStore" kısmını tıklayın
3- Sağ üst köşeden arama yapabilirsiniz yada AppStore'un önerilerini deneyebilirsiniz. 
4- İndirmek için yine FREE yada ücret yazan kısma tıklayın. Eğer ücretli ise size yine APPLE ID'nize ait şifre sorulacaktır. 




5- Gelen ekrandan Install veya Buy kısmını tıklayın
6- Uygulama bilgisayarınıza indirilecektir. 
7- iPhone uygulamalarını indirdikten sonra telefonunuzu bilgisayara bağladığınızda uygualmalar iPhonunuza otomatik olarak yüklenecektir.


iPhone'unuza indirdiğiniz uygulamaları yedeklemenize gerek yoktur çünkü iTunes otomatik olarak yedekleme yapacaktır. Bu sayede satın almış olduğunuz bir uygulamayı silseniz bile istediğinizde tekrar yükleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok: