Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

15 Ocak 2012 Pazar

iPhone'a nasıl tema yüklenir

Geçmişte Nokia kullanan ve şimdi de iPhone'unu temalar ile farklılaştırmak ve renklendirmek isteyenler iPhone'larına nasıl tema yükleyeceklerini sormakta. 


iPhone'a tema yüklemenin tek yolu Jailbreak denilen illegal "kırma" işlemini yapmaktır. Internetten indirilen oyun yada programlarda crack yapıldığı gibi Jailbreak işlemi ile AppStore'daki uygulamalara ücretsiz ulaşabiliyor ve Tema yükleme, farklı ses dosyalarını melodi olarak kullanabilme gibi özellikleri yapabiliyorsunuz. 


Jailbreak işlemi illegal olarak görünse de Apple firması da bunu engellemek için pek caba göstermiyor. Çünkü Jailbreak yazılım uzmanları ve hacker lar tarafından iOs üzerinde bir açık bulunarak bu açıktan işletim sistemini kırmaları ile oluyor. Bu sayede Apple'da yazılımındaki açıkları herhangi bir masraf yapmadan denetleyebiliyor ve yazılım geliştirmelerinde kullanabiliyor. 


Uyarı: iPhone'unu Türkiye'den garantili olarak alanlar dikkat! Eğer jailbreak işlemi yaparsanız telefonunuzun garantisi iptal olmakta. Bu yüzden Jailbreak işlemini yaparken tüm sorumluluğu üzerinize aldığınızı unutmayın. 

Hiç yorum yok: