Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

17 Aralık 2011 Cumartesi

iPad 3 ne zaman çıkacak?

Akıllı telefonların gittikçe yaygınlaşmasının ardından hızla yaygınlaşan trend ise tablet PCler. iPad ile başlayan bu yeni akım kısa sürede Samsung Galaxy Tab ve ardından da Sony Asus Acer gibi devlerin de girmesiyle kızışan bir rekabete döndü. 


Apple'ın tasarımda sadeliği ve iOs'un mobil cihazlardaki başarısı iPad in öne çıkmasına sebep oldu. Aynı zamanda iPhone stratejisinin aksine iPad fiyatı ile de rakiplerine karşı avantaj sunabildi. Şu sıralar 16GB iPad Wifi fiyatı 850 TL civarındayken iPad 2 16 GB Wifi modeli 1300 TL civarindan satılmakta. 3G'li versiyonlarında ise bu fiyat 200 TL civarında artıyor. Depolama kapasitesi de fiyati artiran diger faktor. 


Kısa sürede iPad 2 yi çıkaran Apple şimdi de iOs5 yüklü güçlendirilmiş işlemcisi ile iPad 3'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 


iPad3'ün piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmasada Apple'ın uzakdoğulu tedarikçilerinin üretime başlamış olması ve piyasadaki iPad tedariğinin azalması Şubat ayı başlarında iPad 3'ün piyasaya sürüleceği söylentilerine yol açtı. Apple resmi bir açıklama yapmasada yeni yılın başında bu açıklama bekleniyor. 

Hiç yorum yok: