Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

11 Aralık 2011 Pazar

Avrupa'da iPhone satışlarına yasak geliyor

Daha önce de medyaya defalarca yansıyan Apple ve Samsung arasındaki patent anlaşmazlığından kaynaklanan satış durdurma davalarına bu sefer de Motorola karıştı. Ancak bu sefer Apple davayı kaybetti . 


Motorola Almanya'da yerel bir mahkemeye açtığı patent ihlali davasını kazandı. Sözkonusu mahkemeye konu olan patent ihlali Motorola'nın geliştirdiği bir GPRS teknolojisinin Apple tarafından iPhone ve iPad'lerde izinsiz olarak kullanılması ile alakalı. Alman mahkemesi bu davada Motorola'yı haklı bularak Apple'a bir darbe vurmuş oldu. Çünkü Motorola'nın bu karar sebep gösterilerek satışların durdurulması için bir dava açabileceği ve bu davayı da kesin olarak kazanacağı söyleniyor. 


Motorola yetkilileri 2008'den beri Apple yetkililerine bu patentin satışı ile ilgili teklif gönderdiklerini ancak bir yanıt alamadıklarını yine uzlaşma yöntemini ilk olarak deneyeceklerini açıkladılar.


Bu karara göre Avrupa'da satışı yasaklanabilecek ürünler şunlar, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad ve iPad 2. iPhone 4S'in dava açıldıktan sonra piyasaya sürülmesi nedeniyle bu model hakkında bir belirsizlik var. 

Hiç yorum yok: