Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

22 Aralık 2011 Perşembe

İntel iPhone'a rakip oluyor

Akıllı telefon piyasasındaki trendin gittikçe yükselmesini izleyen intel daha önceden bu piyasaya gireceğini duyurmuştu ancak gectigimiz günlerde Atom işlemciler için android desteğinin verileceğinin netleşmesiyle bu proje de hızlandı. 



Intel'in Medfield adını verdiği akıllı telefon be tablet PC'lerde kullanılacak olan atom işlemcinin Android 4.0 ARM ile çok uyumlu olduğu ve android 3.2 ye göre net bir şekilde daha hızı olduğu da haberler arasında.  Inter developer forumda yeni telefonun ilk surumunu bir süre görücüye çıkaran İntel'in iPhone tasarımına benzeyen telefonu beğeni topladı. 




İntel'in bilinen en büyük problemi olan pil ömrü konusunu da gündeme getiren intel yetkilisi yeni geliştirdikleri bir pil ile bu sorunu çözdüklerini hatta en uzun pil ömrü olan akıllı telefonlarla çok rahat rekabet edebileceklerini açıkladı.  İntel yetkili Stephen Smith'in verdiği bilgiye göre intel akıllı telefonunu 2012'nin ilk yarısında müşterilerine sunacak. 

Hiç yorum yok: