Etiketler

android (28) Appstore (8) HTC (11) iPad (14) iphone (26) iPhone 4S (21) iPhone Aksesuarı (7) iPhone problemleri (5) Samsung (9) Siri (6) Sony (8) Tablet PC (10) tasarım (19) teknoloji (12) uygulama (14)

21 Aralık 2011 Çarşamba

Google iPad'e rakip Tablet PC üretecek

Apple iPad ile tablet PC trendini tepeye taşıdığından beri bir çok firma bu alanda iPad ile rekabet etmeye çalışıyorlar. Diğer firmalar Google'ın geliştirdiği Android yazılımı ile de olsa hala Apple'ın iOs'lu iPad'ine karşı oldukça zayıf kalıyorlar. Diğer firmaların ürünlerine bir göz atarsak pazarda; Sony Tablet S, Motorola Xoom, Samsung Galaxy, Asus EEEPad, Amazon Kindlefire, Blackberry Playbook, HTC  Flyer, Mobee  gibi ürünler iPad in ardından öne çıkmakta. 






Ancak geçtiğimiz günlerde bir İtalyan gazetesine demeç veren Google CEO'su Eric Schimidt Google olarak Android işletim sistemini geliştirmeye devam ederken diğer yandan da kendi tablet PC'lerini piyasaya sürmeye hazırlındıklarını söyledi. 


Google daha önce kendi telefonu Nexus ile girdiği pazara yine kendi ürünü ile girmesi Apple'a savaş açtığı anlamına geliyor düşüncesini akıllara getirdi. 


Yine bir dedikoduya göre üretilecek Google tabletlerde Android işletim sisteminin bir türü olan Chrome OS kullanılacak ve google Chrome OS'u diğer üreticiler ile paylaşmayacak. 

Hiç yorum yok: